Čo sa stane s Vašim psom pri autonehode? Pustite si názorné video.

Je to veľmi chúlostivá téma. Keď sa na túto tému niekde rozprúdi diskusia, väčšinou končí konštatovaním, že je zbytočné utrácať za predražené klietky, pretože "kedysi" sa tiež predsa jazdilo so psom pod nohami a išlo to. Áno, jazdilo, a tiež sa jazdilo s nepripútanými deťmi, ktoré s obľubou vystrájali na zadných sedačkách. Deti už dnes bez výnimiek jazdia pripútané v detských autosedačkách, ale u psov sa stále hľadajú výhovorky. Pritom letiaci pes pri náraze predstavuje veľké riziko nielen pre neho samotného, ​​ale pre celú posádku vrátane našich pripútaných detí. A ako sa zmenila za tie roky premávka na cestách snáď ani netreba zmieňovať.   

 

O našich crash-testoch ste sa na našich stránkach mohli dočítať už dosť. Preto sme veľmi radi, že celosvetová organizácia CPS (Center for Pet Safety) vytvorila úplne nezávislé crash testy, v ktorých testovala rôzne spôsoby pripútania domácich maznáčikov v aute. Veľmi nás potešilo, že sa medzi testované produkty dostala aj naša klietka. 

 

Zároveň zdôrazňujeme, že CPS je úplne nezávislá organizácia, ktorá využíva vedecké testovanie a poskytuje materiál na tvorbu noriem pre bezpečné cestovanie na pozemných komunikáciách s domácimi miláčikmi. Pri tomto nárazovom testovaní neboli použité žiadne skutočné zvieratá, avšak hmotnosť figurín zodpovedá realite.   

 

Sami sa v tomto štvorminútovom videu pozrite, ako toto testovanie dopadlo.

 

 

 

Späť do obchodu